PihaPolku – polun pikalaatoitus/ kattaminen

Avaa PihaPolku.fi sivusto !

Katso kuvia tuotteesta !

PihaPolku on pihan kulkuväylien rakentamisen tarkoitettu järjestelmä. Kauniiksi päällystetystä alumiinista valmistetut elementit ketjutetaan poluksi. Elementit voidaan päällystää kestävillä 40×40 cm kivilaatoilla, puulla tai muulla katemateriaalilla joka kestää 36,5 cm jännevälin. Siis lähes kaikki terassipäällysteet käyvät. Koska päällyste ei kosketa maata, se kuivuu nopeasti ja puukate kestää kauemmin. Klikkaa kuvaa ja lue lisää…

Kuvia tuotteesta täällä.

Tämä asennusvideo auttaa myös PihaPolku tuotteen asennuksessa. Englanniksi video on täällä.

Asennusohje .pdf tiedostona

(Suunnitemissa on tehdä PihaPolku tuotteelle uusi sivusto 2017-8.)
Alla lyhyt esittely:


Puutarhurin toiveet täyttävä

PihaPolku elementeistä rakennettu polku puurarhassa täyttää vaativan puutarhurin toiveet. Vesi ei jää seisomaan polulle, koska katemateriaalin alla on noin 10 cm tyhjää tilaa, jonne ylimääräinen vesi valuu. Reunakiviä ei tarvitse asentaa polun varrelle, koska 15 cm korkea alumiinireuna estää kasvien leviämisen tehokkaasti. Alumiini ja kivi/betoni ovat myrkyttömiä, joten pihaPolku sopii erinomaisesti mihin tahansa puutarhaan.

Tuote on myrkytön ja täysin kierrätettävä. Materiaalit ovat alumiini ja ruostumataton teräs + asiakkaan valitsema katemateriaali.

Pesubetonilaatat, musta-valkea sorapinta, pääty

Pesubetonilaatat, musta-valkea sorapinta, pääty

Kestävä ja vakaa

Elementeistä kootun PihaPolun pinta on pysyvästi tasaisempi, koska juurien ja maan liike vaikuttaa hyvin vähän yksittäisiin laattoihin.

PihaPolku kulkuväylä säilyttää tasaisuuden toisin kuin perinteisen laatoitus, jonka tasaisuus ei ole taattu ensimmäisen talven jälkeen. Vauriot pahenevat vuosien kuluessa ja ainoa todella tepsivä keino on vaihtaa maa laatoituksen alta uudelleen.


Routiminen liikuttaa perinteisessä laatoituksessa jokaista laattaa yksilönä. PihaPolku kulkuväylässä se liikuttaa elementtejä, joissa on 4 – 18 laattaa. Liikuntasaumat ovat kaukana toisistaan, eli 80, 160 ja 240 cm välein eikä niissäkään ei synny kompastuksen aiheuttavia korkeuseroja. Laatoituksen tasaisuus on pysyvää. Laatuero perinteiseen ratkaisuun on huomattava.

Lakattu lehtikuusi, 145x28mm poikittain

Lakattu lehtikuusi, 145x28mm poikittain

Lehtikuusi 28x95 mm poikittain

Lehtikuusi 28x95 mm poikittain

Monta päällystettä

PihaPolku voidaan päällystää lähes kaikilla katemateriaaleilla jotka kestävät 36,5 cm jännevälin. Oikealla olevissa kuvissa on kaksi erilaista puukatetta: uritettu leveä lehtikuusilauta ja kapea tavallinen terassilauta. Kuvien lehtikuusilauta on uutta, se harmaantuu kauniisti parissa vuodessa. – Kuva suurenee klikkaamalla.

Kuten muihinkin SafeWalk piharakenteisiin, myös PihaPolun reunoihin voidaan pujottaa ECOaurora hehkuvalolista. Se ilmaisee polun reunan syyspimeällä. Voimakkaampi valaistus on mahdollista rakentaa AuroraLED valoilla, jolloin polun alkuun tarvitaan sähköä. Näin kulkuväylästä saadaan iltaisin näyttävä ja houkuttava.

Liitos, kapea 85 cm malli

Liitos, kapea 85 cm malli

Asennuksen helppous

Elementeistä rakennettu näyttävä PihaPolku erottuu jo asennusvaiheessa edukseen. Perinteisen laatoituksen vaatimat esivalmistelut ovat suhteettomia vaikean ilmastomme takia:

Perinteisessä tavassa laatoituksen alla on oltava hiekkaa ja/tai sepeliä 300-500 mm tai enemmän jos alusta on routivaa maalajia. Maiden erotusmattoa on käytettävä. Pohjasepeli on juntattava tärykoneella. Aivan laattojen alle levitetään ohut, tasalaatuinen hiekkakerros. Laattojen asettelun jälkeen raot on vielä tilkittävä hiekalla. Työssä jää poikkeuksetta maamassoja sekä hiekkaa yli. Niille on löydettävä sijoituspaikka.

Elementit ketjutettu, kapea 85 cm malli

Elementit ketjutettu, kapea 85 cm malli

PihaPolku piharakenne on edistyksellinen. Sen alla pintamaan tasoitus elementin kosketusalueilta riittää. Irrotettu maa-aines voidaan jopa piilottaa elementin alle – maansiirtotyöt ovat lähes tarpeettomia. Pohjatyöksi riittää useimmissa tapauksissa elementtien liitoskohtien alle sijoitetut laatat, litteät kivet tai painekyllästetty puukappale/lankku; esim. 85 cm leveän polun kohdalla lankun sopiva pituus on n. 1 metri.

Elementit ketjutetaan ja tuetaan maata vasten. Sen jälkeen laatat ladotaan elementtien päälle toisiinsa kiinni. Tai kiinnitetään puukate. Myös valmiiksi puulla katettuja elementtejä toimitetaan.

Laatoitus voidaan siis asentaa nopeasti ilman maan kaivamista, -vaihtoa, -junttausta. PihaPolku on pinta-asennettava piharakenne, mutta se voidaan naamioida pintamaalla tai myös upottaa. Sen korkeus on alle 15 cm. Elementti ylittää pienet pinnan epätasaisuudet sillä se tuetaan maata vasten [maalla, litteillä kivillä, ohuilla laatoilla yms.] noin 160-200 cm välein. – Kuva suurenee klikkaamalla.

KahlausLaiturin asennusvideo auttaa myös PihaPolku tuotteen asennuksessa. Englanniksi video on täällä.

Asennusohje .pdf tiedostona

INNOSUOMI 2010 palkittu

INNOSUOMI 2010 palkittu

Olosuhteet kestäviä kulkuväyliä

PihaPolku on yrityksen pisimpään kehitetty tuote. Sen tarpeen voi sanoa olevan yrityksen alkysysäys. PihaPolun ytimenä ovat innovatiiviset aluPALK rakennepalkit. Näkyvät reunat ovat kauniiksi uritettua ja päällystettyä design profiilia.

Kauniiksi päällystetty ja vahva merivesi + rakennealumiini sietää merivettä sekä vaikeaa Keski-Euroopan teollisuusilmastoa vähintään 30 – 50 vuotta. Maaseudulla ja makean veden äärellä korroosionkestävyys on huomattavasti pidempi, vähintään 50 – 90 vuotta.

PihaPolku suositellaan katettavaksi karheilla kivi- tai pesubetonilaatoilla tai muilla karheilla katemateriaaleilla, kuten uritetulla lehtikuusilaudalla tai -lankulla. – Innovatiivinen pikalaatoitus on laajasti mallisuojattu.

Tuote kuuluu palkittuun SafeWalk piharakenteet tuoteperheeseen. Tutustu tuotteeseen tarkemmin PihaPolku.fi sivustolla. Sivusto avautuu omaan välilehteen.

Hinta

Katso hinnat KahlausLaituri tuotteen sivustolta täältä. Välilehdet: Vakio elementtien hinnat, Erikoismitat, Tarjous kokoonpanot…

Suppeampi hinnasto myös täällä.